Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tekniska back med 13 miljoner

Annons

Boksluten för drift respektive investeringar behandlades och godtogs vid det senaste sammanträdet med tekniska nämnden. Efter föredragningen gick politikerna snabbt till beslut utan vidare diskussioner.

- Det finns för många tomma lokaler som bara kostar pengar, vi lär börja riva, säger tekniske chefen, Bertil Höök, som direkt fokuserar på det jättelika men numera övergivna skolhuset på Valhalla.

- Valhalla skola drar 100 liter eldningsolja per dygn. Detta trots att vi har dragit ner på värmen nu när lokalerna inte används. Förutom skolan är det många andra byggnader som står tomma och vi ska nu jobba fram ett rivningspaket som ska läggas fram till nämnden under våren, fortsätter han och påminner om att det finns en miljon kronor avsatta för ändamålet.

Lokalöverskottet är ett stort problem för Ludvika kommun och enligt prognoserna lär det bli ännu värre i framtiden.

Fastighetsförvaltningen drabbades under 2002 av hyresförluster för tomma lokaler motsvarande 2,6 miljoner kronor. För innevarande år, när ytterligare ytor tillkommer, väntas förlusterna öka till 3,9 miljoner kronor.

Bland övriga poster, samtliga minus, kan nämnas vatten och avlopp med 2,8 miljoner kronor. Där har det bland annat handlat om ombyggnad av reningsverken i Sunnansjö och Sörvik.

Överskottsposterna i investeringsredovisningen finns tillgängliga i budgeten för innevarande år.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons