Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teknikplatser räcker inte till

Annons

Sommarskolan arrangeras för fjärde året i rad och har i sommar utökats med viss naturkunskap vid Falu naturskola. I går avslutades den första veckan med en heldag på Scania.

Förutom en guidad rundvandring fick 32 flickor, från hela kommunen, gravera, köra robot och sammanställa en avslutningsutställning för sina föräldrar.

- Teknikintresset är inte på topp i samhället. Därför vill vi visa barn vad teknik kan innebära. Det behöver inte vara smutsigt utan handlar mest om problemlösning och programmering nu för tiden, förklarar Scanias Anna

Torsander som ägnar åtminstone hälften av sin arbetstid åt externa kontakter med framför allt skolor på olika nivåer.

Bland annat har Scania ett samarbete med Svärdsjöskolan och Haraldsbogymnasiets tekniska program vars elever, med automatik, erbjuds sommarjobb hos företaget.

- Vi tror att vi kan få fler att välja teknik genom sommarskolan. Dessutom hoppas vi nå en annan målgrupp, inte bara killarna, säger Torsander.

Sommarskolan i teknik och natur arrangeras av Teknikerjakten, som i sin tur är en långsiktig regional satsning för att öka intresset för naturvetenskap och teknik i Falu kommun.

Teknikerjakten drivs av Falu kommun i samarbete med Erik Johan Ljungbergs utbildningsfond och det lokala näringslivet.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons