Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teatermusiker på hemmaplan

Annons

- Musiken är helt nyskriven och jag komponerade i takt med att varje scen blev färdig. Det var ett roligt arbete där Maria och vi diskuterade oss fram till olika förslag och lösningar, berättar Anders Nygårds.

- Det är klart det är fantastiskt att arbeta med en föreställning som ständigt är slutsåld. Masjävlar är komisk, allvarlig och gripande. Föreställningen berör och når verkligen in i människor.

Anders Nygårds musik är en slags teaterfolkmusik som ackompanjerar berättelsen från någonstans i Dalarna där syskonen träffas för att fira sin fars födelsedagen.

Förra sommaren arbetade Anders Nygårds med Västanå teaters uppsättning av Gösta Berlings saga. Magnus Stinnerbom gjorde musiken och det är bland annat tillsammans med Magnus Anders fortsätter arbeta.

- Vi har en grupp med två fioler och en mandola. I vår kommer en skiva med vår musik, en folkmusik med ny tanke, säger Anders.

Kulturpalatset Persborg arrangerar den femte teaterpjäsen för Dalateatern och marknadsförare Christer Hell, är mycket nöjd med ungdomsföreningens arbete kring föreställningarna.

- Alla Dalateaterns föreställningar har gått bra här och det är roligt att få hit bra teater, säger hon.

Det finns fortfarande möjlighet att få biljetter till Masjävlar i både Leksand, Orsa och Mora för alla de som inte lyckades få en biljett till föreställningarna i Rättvik.

En föreställning var planerad till Furudal, där manusförfattaren Maria Blom har stor del av sin släkt, men där fanns ingen lämplig lokal.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons