Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxor ses över - snart kan det bli billigare att installera värmepump

Annons

Det är dags för budgetarbete i kommunen. Sedan ett par år tillbaka tas nämligen nästa års budget redan i juni vilket betyder att ramarna för 2006 tar form nu under våren.

Miljönämnden har en omsättning på 15 miljoner kronor, varav två miljoner kommer från avgifter och tre miljoner kronor kommer som betalning för uppdrag som utförs åt kommunstyrelsen.

- Vi har i stort sett gjort samma prioriteringar för 2006 som vi har för i år och satsar på att bygga upp hälsoskydd, naturvård och sådant som kommer ur vårt miljömålsarbete som förorenade områden, grund- och dricksvatten, säger Falu kommuns miljöchef Kristina Harsbo.

Taxorna för 2006 ses också över. Det betyder att tillsynsavgifterna för djurskydd och hälsoskydd kan komma att höjas något. Likaså finns planer på att tillståndsavgiften som tas ut för värmepumpar ska differentieras, höjas för vissa och sänkas för andra. I dag betalar alla lika stor avgift oavsett om det är en enkel och snabb handläggning, eller om ansökningen ligger inom ett vattenskyddsområde och kräver en mer tidskrävande handläggning.

- Vi har hållit på ett antal år med det här, fått ökad erfarenhet och sett att vissa ärenden går fort att behandla och då anpassar vi taxorna efter det när det finns möjlighet, säger miljönämndens ordförande Anna Hägglund (c).

Slutgiltigt beslut om taxehöjningarna tas av kommunfullmäktige.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons