Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxiresenärerna identifierade

Annons

Det var under natten till lördagen den 20 mars som chauffören körde den aktuella kvartetten från Mc Donalds i Ludvika till Vasagatan i centrala Smedjebacken.

Hon har i en intervju för tidningen beskrivit uppdraget som rena rama skräckfärden som slutade med att hon fick ett hårt slag mot huvudet. Misshandeln resulterade i svår värk, illamående och kräkningar. Hon kunde inte arbeta på flera dagar efter händelsen.

Enligt vad tidningen erfar har två av resenärerna hörts av polisen. De övriga två kommer att kallas till förhör under någon av de närmaste dagarna. Chauffören kommer att delge sin version av händelseförloppet i dag onsdag.

- Uppgifterna går isär. Målsägaren har lämnat en version och två av passagerarna en helt annan, konstaterar inspektör Karl-Erik Pettersson på Ludvikakriminalen.

- Det råder dessutom stor oklarhet när det gäller rollfördelningen i det här dramat, fortsätter han.

- Samtliga har medgivit att de har åkt med den kvinnliga chauffören under den aktuella natten men ingen av de båda hörda säger att de har slagit henne. Det förefaller som om ord kommer att stå mot ord.

Som tidningen tidigare omtalat släpptes en av de fyra männen av när chauffören, i vild förtvivlan, stannade till på riksvägen vid Lernbo. Det var enligt uppgift mycket stökigt i bilen hela tiden och chauffören kände sig stressad av situationen.

- Den som lämnade bilen är en av dem som vi redan har talat med. Han har hörts som vittne och har lämnat sin version av händelseförloppet så länge han var med, fortsätter inspektör Pettersson som noga betonar att ingen av de fyra i det här läget är att betrakta som misstänkt för misshandeln.

- Det blir åklagarens sak att avgöra efter att vi har gjort en sammanvägning av de totalt fem berättelserna om vad som hände. Hittills har två av passagerarna kommit med samstämmiga uppgifter.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons