Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxirånet i Hedemora är uppklarat

Annons

Han var då anhållen i sin frånvaro av åklagaren som är förundersökningsledare i rånärendet.

Det var vid tvåtiden natten till fredagen den 8 maj som en taxichaufför från Borlänge rånades på Gussarvsgatan i Hedemora.

Chauffören hade hämtat 20-åringen vid restaurang Bolanche i Borlänge. Mannen verkade inte vara påverkad av droger och uppträdde normalt när han steg in i taxin och berättade att han ville åka till centrala Hedemora.

Kunden hade svårt för att bestämma sig för var taxin skulle stanna sedan den passerat Gussarvsrondellen efter riksväg 70.

Chauffören hörde att kunden prasslade med något i baksätet och plötsligt kopplade 20-åringen ett grepp om förarens hals.

- Hit med plånboken, sade rånaren.

Chauffören lyckades ta sig ur bilen, men rånaren kom rusande med en stor förskärare i handen. 20-åringen från Stockholm upptäckte att plånboken hamnat på marken, plockade upp den och försvann springande från platsen.

Genom inre spaning kom polisen fram till att den 20-årige rånaren kunde vara en man som bodde i Stockholm, men som även hade anknytning till Borlänge.

För drygt en vecka sedan, onsdagen den 26 maj, hade misstankarna mot mannen stärkts, bland annat genom konfrontationer med vittnen. 20-åringen var då även misstänkt för ett taxirån i Stockholm. Han anhölls och greps samma dag och häktades i lördags på sannolika skäl misstänkt för rån.

Den 20-årige rånaren har nu erkänt att det var han som rånade taxichauffören från Borlänge på Gussarvsgatan i Hedemora.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons