Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxiförare lönades för ingripande

Annons

Polisen har uppvaktat två taxiförare, Idar Gustavsson, Sälen, och Jan-Erik Lindberg, Mora, för ett rådigt och hjälpsamt ingripande då de två i 1,5 timme höll kvar en rattfyllerist i Sälenfjällen i väntan på att polispatrull skulle hinna fram.

Det var en natt i januari som de två taxiförarna var i verksamhet i Sälenfjällen. De uppmärksammade en kraftigt berusad förare som var en stor trafikfara med sin vingliga framfart på fjällvägen.

Ingripandet skedde i samband med att restaurangerna stängde för natten. Trots att det var rusningstid för taxitrafiken på fjället så gav sig de båda förarna, med varsin taxibil i trafik, tid att hjälpa ordningsmakten.

- Då de slog larm om rattfylleristen fick de veta att närmaste polis var 1,5 timme bort och de ombads att stanna kvar och se till att rattfylleristens färd inte kunde fortsätta, berättar tf närpolischef Leif Sandkvist.

Taxiförarna har nu uppvaktats av polisen för sitt rådiga ingripande. Tidigare har de fått ersättning för de körningar som de beräknades ha missat på sitt ingripande.

Vid en liten ceremoni på polisstationen i Sälen har de två nu också uppvaktats med blommor och en penninggåva från polisens rättsenhet.

- Det är värdefullt att det finns personer som kan hjälpa polisen. Vi är ju till stor del beroende av allmänheten för att kunna göra ett bra jobb, säger Leif Sandkvist.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons