Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxififflet synas

Annons

- Det finns onekligen fog för att granska taxinäringen i sömmarna, menar Stig Eriksson, chef vid skattekontorets revisionsenhet i Borlänge.

Revisioner för taxinäringen har genomförts vid samtliga skattekontor inom region Gävle dit Borlänge hör. Orsaken är att man på revisionsenheterna gjort bedömningen att just taxirörelser är verksamheter där fusk kan förekomma i stor utsträckning.

- Det stämmer. Vi har möjlighet att rikta våra revisioner mot specifika branscher och i det här fallet har vi gjort bedömningen att det finns fog att misstänka ett utbrett fusk med bland annat svart arbetskraft och oredovisade inkomster inom taxinäringen, säger Stig Eriksson.

I dagsläget har man kunnat göra avslut i ett antal revisionsärenden mot taxiägare och i de allra flesta fall har man också fått misstankarna om oredovisade inkomster och svart arbetskraft bekräftade. Som en följd av detta krävs nu en taxiägare från Borlänge på närmare 530 000 kronor.

Också i Ludvika har man avslutat ett antal revisioner och även där har fiffel uppdagats.

- Man kan faktiskt säga att det i samtliga avslutade revisioner mot taxiägare förekommer oegentligheter i större eller mindre omfattning, påpekar Stig Eriksson som tror att detta kommer att svälla ytterligare.

- Ja, vi har ju ytterligare upp emot 15 ärenden under pågående utredning och dessutom sju-åtta stycken på väntelista. Vi genomför riktade revisioner mot taxinäringen i hela Dalarna och tendensen är tyvärr tydlig och pekar mot ett utbrett skattefuskande inom branschen, avslutar han.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons