Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxichaufför rånad av två ynglingar

Annons

Vad som verkade vara en normal körning en tidig söndagsmorgon slutade mer dramatiskt än vad taxichauffören kunnat föreställa sig.

Ynglingarna hade stannat mannens bil på stan. En stund före klockan sex är bilen framme vid Borlänge ishall. Här, i korsningen Idrottsvägen-Moråkersvägen i Åselby, började de unga passagerarna uppträda hotfullt.

En skruvmejsel plockades fram och trycktes mot taxichaufförens hals. Mannen som blev mycket rädd tvingades lämna över sin plånbok med cirka 10 000 kronor. Betydligt mer än vad som finns i en normal dagskassa.

Rånarna slog till då chauffören inför en ledighet samma dag skulle ha redovisat för 14 dagars körning. Detta är förklaringen till att det fanns ovanligt mycket kontanter i plånboken.

Strax före klockan sex ringde taxichauffören själv och larmade polisen om rånet. Polispatruller var snabbt på plats i Åselby, men rånarna hade då redan lämnat området. Taxichaufförens plundrade plånbok hittades under söndagen. Några misstänkta för rånet hade ännu sent på söndagskvällen inte gripits.

Sexton till arton år. Det är den uppskattning av rånarnas ålder som taxichauffören gjort. Polisen är intresserad av alla iakttagelser som gjorts på söndagsmorgonen och som kan sättas i samband med rånet. Alla som sett något som kan ha betydelse för utredningen av rånet ombeds kontakta Borlängepolisen.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons