Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxi, var god se upp!

Annons

Somliga yrkeschaufförer - tack och lov inte alla - kör som om de hade ensamrätt till körbanorna, och därmed tydligen självklart också företräde i trafiken, oavsett regler.

Hur tänkte du egentligen - du som körde en vit taxibil längs älven från Borlängehålletmot Torsång vid 19-tiden den 29 mars? Du körde rakt fram vid korsningen vid bron över älven, utan hänsyn till att du hade väjningsplikt och utan hänsyn till de två mindre flickorna på cykel som kört över bron och som skulle fortsätta rakt fram.

Du måste väl ha sett att jag, som kom från Ornäshållet,stannat före din körväg och förstått att jag inte skulle rakt fram över bron (då skulle jag ha stannat längre fram vid ljusen). Du måste ha förstått att jag inte skulle svänga höger mot Borlänge. Alltså skulle jag svänga vänster! Och varför stannar någon som ska svänga vänster? Jo, för att lämna företräde för mötande trafikanter som ska rakt fram...

Du ska lämna företräde också för cyklister! Var det så att du inte ens såg dem, gå till en optiker, alternativt byt jobb!

Arg bilpendlare som vakat vid trafikskadade barn

Mer läsning

Annons