Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxi på nyårsafton? Se till att boka i tid

Annons

Nyårsafton och midsommarafton är knappast vilodagar för taxichaufförerna. Och de Falubor som vill försäkra sig om att få en bil måste boka taxi i förväg.

- Många har bokat för en månad sedan för att få tag i bilar, säger Richard Olsson på Taxi Kurir.

- Men vill man ha en bil på nyårsnatten och ringer då kan det bli problem. Man brukar få vänta mellan en och tre timmar på en bil efter tolvslaget, säger han.

I Falun kör fem taxibolag på nyårsnatten. Totalt kommer 30 bilar köra runt Falubor från kalas till kalas. Många passagerare och få chaufförer gör att det är svårt för taxibolagen att kunna hjälpa alla i tid.

- Chaufförerna har kört under julen och till nyårsafton räcker de inte till, säger Sven Engkvist på Engkvist Taxi i Sundborn.

Han räknar med att ha två, eventuellt tre bilar tillgängliga på nyårsnatten.

- Vi har lite uppbokat redan nu inför nyårsafton. På natten brukar det bli problem, folk kommer inte ens fram till oss på telefon för att det brukar bli överbelastade mobilnät, säger Sven Engkvist.

Hedmans Taxi i Svärdsjö har tre bilar med chaufförer tillgängliga på nyårsnatten. Dessutom rycker ägarna in om det behövs extra chaufförer.

- Om man vill boka ska man göra det så snart som möjligt, det brukar vara fullt. Är det väldigt kallt på nyårsafton stannar folk inne, men nu ser det ut att bli varmt och då får vi säkert fullt upp, säger Inger Dahlström på Hedmans Taxi.

De två största bolagen, Taxi Falun och Koppartaxi har tillsammans 18 bilar ute under nyårs-natten.

Fakta

JOHANNA LUNDIN

Mer läsning

Annons