Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tårar, kramar och spänning på skolavslutningen

Annons

Många tårar blev det. Och många kramar. Och många nervösa stunder. Men tillsammans med den förväntan över allt det nya som kommer och över ett härligt sommarlov, blev skolavslutningen en ljus och trevlig tillställning.

Som vanligt firades skolavslutningen för Älvdalens skolor i Älvdalens vackra kyrka och elever och lärare var uppklädda och fina, dagen till ära.

Kyrkoherde Heikki Kattilakoski uppmanade i sitt tal eleverna att försöka fortsätta att vara barn, eller åtminstone ha barnasinnet kvar, så länge som möjligt.

Rektor Ulf Berg inledde ceremonin genom att på elgitarr spela Psalm från Älvdalsåsen, kompad av Christina Wermelin Elgbro på kyrkorgeln. Pampigt värre. En grupp musikskolelever spelade några stycken, som visade att vi i Älvdalen fortfarande har en högkvalitativ musikskola.

Senare höll Ulf Berg ett tal där han uppmanade eleverna att "fånga dagen" och njuta av livet så mycket som möjligt.

En grupp flickor ur avgångsklasserna höll var sitt kort anförande som på ett härligt sätt visade vad de kände inför denna stora dag i deras liv, med saknad av det som varit och längtan till det som ska komma.

Alla avgångselever i niorna fick varsin ros och sina betyg av sina klassföreståndare.

Eleven Jeanette Olsson gjorde en liten kupp och höll ett spontant tacktal till sin lärare Gill Engström för all den hjälp och det stöd hon fått av henne under studietiden. Psalmsång och sång av en flickgrupp blev det också.

En speciell uppvaktning blev det för de 13 elever som genomgått jägarutbildning och nu avlagt jägarexamen. Återväxten inom jägarkåren verkar tryggad.

Efter högstadiets avslutning, var det dags för de yngre årgångarna att inta kyrkan för en lika härlig avslutning. På Rots Skans avslutade Rots skolas elever och lärare skolåret traditionsenligt.

Turligt nog hade då morgonens kraftiga regn lämnat plats för nästan riktigt skolavslutningsväder.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons