Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tar över gården

Annons

Ulla Pettersson är entusiastisk över Gammelgården och dess möjligheter.

För henne är den en oas och hon hoppas att den under hennes ordförandeskap ska locka ännu fler besökare, gärna ur yngre generationer.

-Om nyblivna mammor kommer hit med sina små barn, då kommer barnen att vilja fortsätta att komma hit, det blir kultur för dem.

Ulla är nyss fyllda 65 år. Hon flyttade från Stockholm till Hedemora för fyra år sedan. Ett sätt att komma in i ett samhälle där man planerar att leva är att engagera sig resonerar Ulla och på den vägen är det.

När valberedningen frågade Ulla om hon var villig att ta på sig ordförandeskape var hon intresserad men bad om betänketid.

-Jag ville träffa styrelsen innan jag bestämde mig. Vi träffades och jag kände att de accepterade mig och jag dem, då tackade jag ja.

På extrastämman, just innan själva firandet startar, förväntas hon väljas till ny ordförande efter Knut Pettersson.

Hon tror att hon har en del att tillföra. Och hon har idéer.

-Det är inte så dumt att komma utifrån. Då ser man allt med nya ögon. Men det är ju inte jag som ska styra Gammelgården, utan det gör styrelsen tillsammans. Att en styr och ställer det tror jag inte på.

Nytt under årets midsommarfirande är ponnyridning för barnen.

Hon kan också utlova en överraskning i samband med att majstången kläs.

I övrigt är årets firande lik tidigare års. Gräntsetorpar´n underhåller, intåg med blomstergirlangerna, stången kläs och reses och följs sedan av sång- och ringlekar. Och så blir det tal till sommaren.

Vem håller det talet?

- Det gör jag, om jag blir vald.

EVA LANGEFALK

Mer läsning

Annons