Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänkvärda visor gav sinnesro

Annons

Närhet och mänsklig värme omgärdade sinnesromässan i Coriandergården på söndagen. Ett 40-tal personer kom till gudstjänsten som inramades av såväl diktläsning som sång och musik.

Komminister Gunnel Envall höll mässan som avslutades med nattvard, sinnesrobönen och gemensam fikastund. Trubaduren Jan Inge underhöll med en rad tänkvärda visor som handlade om livets kringelkrokar.

Sinnesrogudstjänst bygger på närhet och är lite lösare i kanterna jämfört med en vanlig gudstjänst. Gunnel Envalls predikan var lika mycket meditation som andlig spis och handlade om förlåtelse vilket också var ordet för söndagens predikotext.

Enligt predikan gäller det att lasta av sig skuld och skam och kämpa mot den egna bitterheten. Det handlar om att gå vidare genom att förlåta andra - en grundsten inom kristenheten. Det är genom förlåtelse en människa växer och kan gå vidare i livet.

Sinnesrogudstjänsterna har blivit mycket populära och har sin grund från AA-rörelsen och dess tolv stegs-program. Den första sinnesrogudstjänsten hölls i början av 1990-talet i Stockholm och har sedan dess växt ut över hela landet. Den första sinnesrogudstjänsten i Säter hölls förra året.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons