Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänker ni med rumpan, eller?

Annons

"Politiker, vad tänker ni med? Rumpan eller?"

Det var budskapet på en av lapparna som elever från Grycksboskolan delade ut till ledamöter innan fullmäktigemötet i går. På sammanträdet skulle skolans besparingspaket, i vilket Grycksboskolan ingår, tas upp.

Så snart ett nytt ansikte närmade sig Kristinehallen höjdes plakat och röster. Grycksboskolans föräldraråd delade ut papper med krav och samtalade med de ledamöter som stannat upp en stund.

- Hur länge har det varit såhär då? frågade Widar Andersson (s).

Torbjörn Forsberg, ordförande i föräldrarådet, fick ge honom en snabblektion i Grycksboskolans mögelhistoria.

- Lite dåligt är det ju. Det här har varit en infekterad fråga i sex år, så de borde veta mer än de gör, säger Torbjörn Forsberg.

Han tyckte att responsen från de passerande politikerna var övervägande positiv, men saknade ett löfte med tidsperspektiv. Många ledamöter menade att kommunens och skolans mål var detsamma, men att det svåra var att göra verklighet av det.

- Vi är här för att de ska se ansiktena bakom sitt beslut. När ledamöterna sitter där inne ska de komma ihåg barnen här ute, säger Torbjörn Forsberg.

Under manifestationen deltog ett tjugotal elever från Grycksboskolan. Även personal och föräldrar hade slutit upp utanför Kristinehallen.

Fritidspedagog Nancy Ström och några av hennes elever var överens om fortsatt kamp för en bättre skola. Om inte före sommarlovet, så åter i höst.

- Vi ger inte upp. De ska veta att vi kommer tillbaka om det tas ett negativt beslut!

MARIA BIAMONT

Mer läsning

Annons