Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänker fortsätta tillhöra gruppen som trycker på

Annons

Svar till Stig Johansson, 18 juli:

Stig Johansson tycker i en smått elak insändare att det är obegripligt att jag arbetar för sänkt bensinskatt. Han har rätt i sak - jag arbetar med detta. Jag bjuder på den delen att han är förvånad. Han kallar detta "vrålparty" och påminner om en känd miljöpartist i Dalarna som kommenterade senaste (knappast sista skattehöjningen) på bensin så här: "Då har dalfolket något att jobba med".

Detta "jobb" kostar en bilägare i Malung 7 700 kronor mer per år än för en person bosatt i Stockholm. Detta "vrålparty" kostade 5 400 kronor mera för en bilägare i Hedemora jämfört med en bilägare bosatt i huvudstaden. Jag gissar att Stig Johansson cyklar?

Han avslutar med en fråga om jag tycker att en sänkning av bensinskatten ska finansieras med sänkta bidrag till skolor och vården.

Jag tar det ännu en gång: Vi moderater tror att en bibehållen välfärd kräver flera som arbetar, vi tror att växande pensioner kräver flera som arbetar och vi tror att hög frånvaro är en följd av att det lönar sig dåligt att arbeta och att försäkringar i dag är generösa och högt utnyttjade. Vi vill göra det mera lönsamt att arbeta och mindre lönsamt att inte arbeta.

Jag tror att bilen behövs för många, många människor i Dalarna. Och jag kommer antagligen inte heller att vara nöjd med de bensinskattesänkningar som en alliansregering kommer fram till. Men jag ska tillhöra den grupp som trycker på - även om Stig Johansson sitter där på sin cykel (?) och fortsätter att vara förvånad.

ROLF GUNNARSSON (M)

Mer läsning

Annons