Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tanken med "Tre toppar" lever vidare

Annons

I går fanns företrädare för Älvdalens kommun, Idre fjäll och Idre turism på plats när länsstyrelsens styrelse sammanträdde. Tanken var att presentera det nya upplägget av det som förr kallades "Tre toppar" och lämna en lägesrapport.

- Vi är imponerade av ambitionerna. Vi inser också att det finns oerhört starka skäl både för och emot det här projektet, säger landshövdning Ingrid Dahlberg.

Det som framför allt talar emot planerna är de stora naturvärdena i området. Här finns ett naturreservat och staten har anmält området som ett så kallat Natura 2000, något som gör det till en angelägenhet för hela Europa.

I andra vågskålen ligger sysselsättning och ekonomi. Företagare och politiker i Älvdalen känner starkt för projektet.

Inger Eriksson ska nu konkret försöka sätta sig in i var och hur planerna kolliderar med naturintressena. Frågan är om det är möjligt att gå vidare med ansökningsförfarandet.

- Vi har förstått att det här är ett starkt önskemål från kommunen, och vi är beredda att hjälpa dem med hanteringen. Vi välkomnar också en öppen diskussion i frågan, säger Ingrid Dahlberg.

Men steget till en färdig skidanläggning är långt. Allt tyder på att projektet inte bara blir en regeringsfråga, utan också kommer att behandlas i Bryssel.

INGER WALLIN

Mer läsning

Annons