Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tanka vann högsta vinsten i Globen

Annons

För detta tilldelades stationsföreståndare Anders Graniti och biträdet Maria Kull en segercheck från Svenska Spel på hela 50 000 kronor.

- Vilken höjdare, konstaterar de båda i samma andetag.

- Maria hon är suverän på alla slags tävlingar och motiveringar. Det är henne som vi har att tacka, berömmer Graniti.

Vid den här ombudsgalan gällde det att svara rätt på tre frågor samt att han en motivering varför just deras företag skulle vinna högsta priset.

Högst 15 ord fick finnas med i motiveringen och tydligen så föll Maria Kulls ord juryn på läppen.

- Vi fick inbjudningen till Globen för att vi mer eller fördubblat vår omsättning av triss och lottospel. Att vi sedan skulle vinna högsta vinsten i tävlingen blev liksom grädden på moset, säger en helnöjd Anders Graniti.

Vad kommer då att hända med prispengarna?

- Vi kommer att investera allt i en ny spelhörna på en ny plats i butiken, avslöjar Maria Kull. Om allt går som det är tänkt, ska allt stå klart under våren.

Redan i nästa vecka får Tanka vid Mossplan storfrämmande. Den gamle proffsspelaren Benno Magnusson gästar då anläggningen för lite tips och råd till styrktipsfolket.

- Vi vann faktiskt honom när vi hade vårt Mack-mästerskap i fjol, Det är inte utan att vi haft lite "flyt" på stationen under senare tid. Jag kan väl tillägga till att vi vunnit två gånger i rad i NLT:s spelbilaga när det gällde att tippa Leksand.

Maria Kull och Anders Graniti har all anledning att sträcka på sig lite extra i dessa dagar.

Kanske ett bra läge att tala med chefen om lönehöjning nu när spisen är het...

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons