Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk på barnen

Annons

Miljön är vår livsnerv, precis som växterna dör utan klorofyll dör vi människor utan syre. Tänk dig en blomsterväxt i ditt fönster utan dig som sköter om den, vattnar den och ger den liv...ja, den har inte någon längre livslängd utan din hand.

Precis så är det med miljön. Utan klara, tydliga och skarpa politiska beslut som skapar en avsevärd förbättring av vår miljöpolitik kommer vi sakta men säkert att fördärva våra gröna skogar, porlande vattendrag och blomstrande ängar. Miljön har som bekant inga gränser.

Vindar fulla med föroreningar känner inga gränser och försurat regn hejdas inte av landsskyltar med okända språk.

Många av de beslut som påverkar den svenska miljön fattas i EU, av regeringarna i rådet och Europaparlamentet tillsammans.

Socialdemokraterna vill skapa en bättre miljö, genom en miljöpolitik som får våra barnbarn att vara stolta.

Däremot har vi under de senaste åren kunnat se hur moderaterna i fråga efter fråga röstar emot förslag som är nödvändiga om vi ska klara kampen mot miljöförstöringar.

Världen är full av giftiga avfall och så är även Sverige. Bara i Sverige har vi ett avfall av farliga kemikalier som motsvarar en full- lastad Finlandsfärja om dagen. Kemikaliepolitiken är viktig, inte minst för att vi vet att det finns alternativ till många av dessa kemikalier.

Högern i Europaparlamentet - med de svenska moderaterna - följer lydigt efter och lägger ner sina röster för en kraftfull politik som fasar ut farliga kemikalier.

För mina barns skull röstar jag på socialdemokraterna den 13 juni!

Sofia Knöös (s),

mamma till tvillingpojkar

Mer läsning

Annons