Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk om, om Stationsgatan

Annons

När frågan om ett återöppnande av stadens centrum för biltrafik åter tas upp till diskussion - efter tio år av förbud - ja, då lyckas våra kommunala topphjärnor med konststycket att återigen reso-nera kapitalt fel!

Vad som är på förslag är ett ettårigt försök med privat trafik på Stationsgatan under kvällar och nätter och på Målargatan under dagtid.

Förlåt en enkel reflektion: men vad är det för mening att öppethålla kväll och natt?

Vad gagnar det stadens handel att biltrafik tillåts på kvällstid när endast krogarna håller öppet!

Och på natten? Om något var bra med bilförbudet tidigare, så var det väl just det, att det inte behövdes under dessa tids-perioder, då det ju då inbjuder till raggarkörande, bensinutsläpp och ljudstörande för innerstad-ens hyresgäster!

Och Målargatan... vad ska restaurangerna där få för komp-ensation för att sommartidens uteserveringsgäster - så-att-säga - verkligen "sitter på gatan" vid förtärandet av dyra middagar spetsat med bilavgaser!

Nej, det är på dagtid som bil-trafiken ska återinföras! Och jag hävdar återigen, att busstrafik inte ska genomföras i ett stadscentrum.

Vi kan lätt förlägga hållplats-erna efter järnvägsspårsvägen - och resenärerna kan lätt maka sig de femtio meter de behöver för sina på- och avstiganden i stället för att stå och blockera konsumingången efter Stationsgatan.

Så: varför inte tänka rätt, nu när ni beslutat er för att tänka om?

Tycker "Calle LarSon, trubadur som gillar att sjunga ut".

Mer läsning

Annons