Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk om ett barn hittat sprutan

Annons

Måndagen 15 mars var jag på väg till Mora centrum för att uträtta några ärenden vid lunchtid. Jag hann bara 150-200 meter från bostaden innan jag blev så upprörd att hela min måndag förstördes.

Det jag blev så upprörd över låg vid vägkanten och det var en tvåmilliliters spruta med nål på. Min första tanke var att jag tar upp den, så inga barn tar upp den och börjar undersöka och leka med den. Sprutan kanske är smittad tänkte jag. I alla fall gick jag därifrån utan att ta upp den, för jag insåg att kunde andra smittas, så kunde även jag.

Mina ben tog mig i rask takt nu till polisstationen. Där bad jag att få tala med en polis och denne dök snabbt upp. Jag berättade om mitt fynd på väg upp mot centrum och om min oro ifall sprutan skulle komma i skolbarns händer. Jag erbjöd mig att följa med och visa var den låg. Det kändes skönt då polisen också förstod allvaret i situationen. Lösningen blev att jag följde med poliserna ut då de hämtade upp sprutan.

Med denna verklighetsberättelse vill jag uppmana samtliga att hålla ögonen öppna och agera som ansvarstagande vuxna. För en sådan utveckling kan i alla fall inte jag acceptera.

Birgitta Karlsson, FMN Föräldraföreningen mot narkotika

Mer läsning

Annons