Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänderna slogs ut och axeln slogs av

Annons

Händelsen inträffade för några år sedan när Carl-Ove Erickson var på väg till jobbet på SSAB. Han hade cyklat någon kilometer när olyckan inträffade.

- När jag vaknade upptäckte jag att armen hade gått av. Dessutom låg tre av mina tänder bredvid mig på asfalten. Dem stoppade jag i fickan, berättar han.

Förarna av en personbil och en taxi hade stannat för att hjälpa till och han fick skjuts till Jakobsgårdarnas vårdcentral. Där fick han vänta i flera timmar med avslagen axel innan en ambulans hämtade honom till Falu lasarett där han opererades.

De utslagna tänderna ersattes med titanskruvar.

Carl-Ove Erickson var sjukskriven i sex månader innan han kunde återgå till arbetet. I dag är han så gott som helt återställd förutom att han inte kan lyfta båda armarna lika högt.

Och cyklar det gör han fortfarande.

- Jag använder fortfarande inte hjälm, men börjar nog snart. Min fru har köpt en åt mig och hon tjatar på mig att börja använda den, säger han.

Både frun och sonen har också varit med om cykelolyckor där båda slog i huvudet. Båda hade hjälm vilket var tur - hjälmarna sprack nämligen vid olyckorna.

BIRGITTA WIBERG

Mer läsning

Annons