Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tände eld på valstuga

Annons

VANSBRO. Natten till lördagen satte någon eld på socialdemokraternas valstuga på Kroons torg. Papper från en container har stoppats in under friggeboden och tänts på, men bara en av eldhärdarna tog sig. Ett stort hål brändes upp i golvet. En vägg blev också brandskadad på insidan. Brandkåren var snabbt på plats och släckte elden.


Skadegörelse på kiosk
VANSBRO. Barnens Dagsföreningens kiosk vid utebadet utsattes för skadegörelse natten till söndagen. Någon har försökt bryta sig in i kiosken utan att lyckas. Dörren är sönderbruten, vilket kommer att kosta föreningen en del pengar att laga.

För övrigt har det varit en bra säsong med många besökare vid badet, men nu stänger kiosken för den här säsongen, berättar Ulf Nilsson, en av eldsjälarna i föreningen.

Kvinna skadad

i singelolycka

MOCKFJÄRD. På torsdags eftermiddag skedde en singelolycka vid Bestenvägen, Bröttjärna. Det var en kvinnlig förare från Gagnef som i hög hastighet tappade kontrollen på bilen och körde ner i diket. Bilen krockade mot en grov tall och totalförstördes.

Räddningstjänsten från Mockfjärd var snabbt på plats och kvinnan fick föras med ambulans för nack- och ryggsmärtor till Falu lasarett.

Byavandring

i Gagnef

GAGNEF. Förra veckan var det en byavandring genom Gagnef kyrkby. Starten var vid flottbrocaféet. Några platser man besökte var Bomans, i dag Päras Bageri, och gamla järnhandeln. Många av deltagarna hade haft något samröre med platserna som man besökte under vandringen. Avslutningen skedde vid "långgropa". Leif Lorentzon var den person som guidade och berättade om Gagnef kyrkbys historia.

Mer läsning

Annons