Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tamilska rebeller i flyganfall

Annons

Tamilgerillan LTTE genomförde ett flyganfall mot en militärbas i norra Sri Lanka tidigt i morse, uppgav en LTTE-talesman.

Det var det andra flyganfallet gerillan genomfört under ett kvartssekels kamp för tamilskt självstyre.

Två små lätta flygplan från tamilgerillan släppte bomber över militärbasen på Jaffna-halvön, sade LTTE-talesmannen Rasiah Ilanthiriyan.

Sex soldater dödades och ytterligare sex skadades i flyganfallet, uppgav militärkällor.

Det kom inga kommentarer från försvarsdepartementet, som tidigare förnekat att tamilgerillan genomfört ett flyganfall och hävdat att gerillan bara använt artilleri.

LTTE vill inrätta en självständig stat i norra och nordöstra Sri Lanka för landets tamilska minoritet.

En vapenvila i kriget ingicks i februari 2002 efter norsk medling. 2005 flammade dock striderna upp igen. Sedan dess har minst 4|000 människor dödats i fientligheterna, trots att ingen av sidorna officiellt frånträtt vapenvilan.

I går kväll dödades tre människor och ytterligare 37 skadades när en fordonsmina, som misstänks vara utplacerad av tamilska rebeller, exploderade i en civil buss i norra Sri Lanka.

Bussen var på väg till huvudstaden Colombo från Mannar i nordvästra delen av landet när minan utlöstes. Det var den tredje attacken mot bussar den här månaden, uppger departementets så kallade Mediecenter för nationell säkerhet på sin hemsida.

Tamilgerillan förnekade inblandning.

TT

Mer läsning

Annons