Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tallmogården i trångmål

Annons

Det meddelades från Skattemyndigheten på fredagen. Enligt handläggare på myndigheten har företaget fått flera påminnelser i god tid före den sista förfallodagen som var i måndags den 26 maj.

Då skulden fortfarande inte har reglerats kommer ärendet inom kort att överlämnas till kronofogdemyndigheten för indrivning.

Det uppkomna läget har enligt uppgift skapat oro i personalleden. Företaget sysselsätter för närvarande ett 70-tal medarbetare inklusive extrapersonal.

Har ni bekymmer på Tallmogården?

- Bekymmer? Det är väl att ta i. Jag vill i så fall säga att vi har tillfälliga bekymmer, säger ägaren, vd:n och tillika styrelseordföranden Marie Tegnér som för närvarande befinner sig på solsemester.

- Det hela beror helt enkelt på att "timingen" har blivit lite sen och att vi väntar på en intäkt som vi vet är på gång. Det kan nämligen bli så i uppstartskedet.

- Men totalt sett har vi läget under kontroll så det är ingen fara, säger hon lugnande.

Hon är införstådd med att det, på grund av den stora skulden, har uppstått vissa funderingar om sysselsättningen hos företaget inför framtiden.

- Vi vet om det och det är beklagligt. Men jag lovar att det kommer att reda upp sig. Jag har förståelse för att det pratas men våra anställda behöver inte vara oroliga. Det är ingen fara på taket, slutar Tegnér.

Platschefen på Tallmogården, Jonas Brorson, är däremot mycket förtegen och ville på fredagen inte göra några som helst uttalanden om situationen på företaget.

I sammanhanget kan påminnas om att Tallmogården återöppnades i ny regi så sent som i mitten av januari månad i år.

Starten ägde rum med stor entusiasm och framtidsutsikterna bedömdes som mycket goda.

I det skedet var anläggningen fullbokad hela februari och stora delar av de följande vårmånaderna.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons