Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talangfulla killar fick stipendium

Annons

Tre talangfulla killar från Mora, Falun och Borlänge är årets Wåghällsstipendiater. Det delades ut för 21:a gången.

Årets stipendiater är Mikael Sys, 24 år, Mora, Erik Strand, 16 år, Falun, och Erik Olsson, 16 år, Borlänge. Alla tre är mycket målmedvetna killar som vet vad de vill göra i framtiden.

Mikael arbetar i dag som avdelningschef i en ICA-butik i Mora. Han vidareutbildar sig till butikschef, med start i höst, och målet är att driva en egen butik i framtiden.

Redan från att han gick ut grundskolan har han vetat vad han vill göra.

Erik Strand är triathlet och studerar vid Triathlon- gymnasiet i Motala. I somras kom han trea i Nordiska mästerskapet.

Erik började idrotta tidigt, sedan han var fyra år gammal har han simmat. Det var först för två somrar sedan som han började tävla i triathlon vilket är mer omväxlande än att bara simma.

Erik Olsson, tävlar i de alpina disciplinerna och studerar vid skidgymnasiet i Malung.

Från det att han var väldigt ung har han tävlat i de alpina grenarna och nyligen kom han hem efter att ha tävlat i ungdoms-OS. Han har som mål att nå den alpina toppen.

De tre killarna fick ta emot varsitt stipendium om 5 000 kronor, diplom och blommor av Kerstin Wåghäll, dotter till Bertil och Dagmar Wåghäll som grundade ungdomsfonden.

Syftet med fonden, som grundades 1983, är att stimulera och vidareutveckla ungdomar i Dalarna inom livsmedelshandeln, skolan och idrott.

Kerstin Wåghäll leder fondens styrelse och har med årets stipendier delat ut över 375 000 kronor

till 103 ungdomar.

På idrottssidan kan bland annat nämnas Lars Frölander, simning, Per Fosshaug, bandy, och Malin Hultdin, alpin, som alla haft framgångar inom sin idrott.

Mer läsning

Annons