Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tala om vad vi ska prioritera bort"

Annons

- Politikerna måste säga till oss vad som är prioriterat, de är de som lägger budgeten, de som bestämmer ramarna för vår verksamhet, säger Ingveig Danielsen, Kommunals huvudskyddsombud på socialförvaltningen.

I fikarummet på Kommunals kansli fyra våningar upp i Folkets hus sitter delar av styrelsen böjd över tidningen. Gårdagens resultat av den stora enkäten till Kommunals medlemmar visar att personalen inom Falu kommuns äldreomsorg går på knäna.

- Det är viktigt att kartlägga hur våra medlemmar mår och göra så att de får göra sina röster hörda, säger Ulrika Belin, ordförande i Kommunals sektion 10, som svar på frågan varför de valt att samarbeta med Falu Kuriren om enkäten.

- Arbetsgivaren måste prioritera i fallande skala, vi måste minska på våra krav och det vi behöver är verktyg för hur vi ska göra det, säger hon.

- I dag vet vi inte vart vi ska börja, fyller Petra Thimell i, undersköterska på Örjesbogården och skyddsombud:

- Det är svårt att själv välja vad som ska prioriteras bort när det är vi som ser brukaren varje dag.

De beskriver en arbetssituation där "det är panik jämt". Ständigt nya propåer om förändringar och neddragningar:

- Det känns som om vi aldrig hinner slutföra dem förrän det kommer nytt, säger Malin Andersson, personlig assistent och styrelseledamot i sektionen.

Informationen till personalen från politiker och chefer om de förändringar som pågår inom äldreomsorgen i Falun har varit bristfälliga. Från servicehusnedläggningarna till personalneddragningar.

- De måste få med sig personalen i processen, att de på ett tidigt stadium tar del av vår kunskap, säger Malin Andersson.

- Det är inte heller vettigt att dra ner 95 tjänster innan man vet vad man gör, innan man gjort en nuläges analys på varje ställe, säger Ulrika Belin:

- Det är det vi alltid borde göra - nulägesanalyser - så att vi kan ändra på arbetssätten, sätt rätt person på rätt plats.

Vad behövs då för att få äldreomsorgen i Falu kommun att fungera? Det självklara svaret är givetvis mer resurser, men det är inte det enda svaret. Mindre enheter med chefer som har tid att se och höra är minst lika viktigt.

- Det goda ledarkapet där chefen har tid att bemöta boendes och anhörigas frågor som säger att det här har jag talat om för min personal är det som gäller. I dag har enhetscheferna inte en chans, de har för många anställda under sig, säger Ulrika.

Renée Andersson säger att enligt hennes bekanta som arbetar inom äldreomsorgen är Falu kommun på rätt väg?

- Det känns ju tryggt att veta att det är bekantas åsikter som hon fattar sina beslut utifrån, säger Malin Andersson.

Enligt Jonny Gahnshag bör ambitionen skruvas ner inom äldreomsorgen och resurserna framför allt gå till basbehoven.

- Hur överlever jag på en arbetsplats där jag bara ska göra det basala, utan guldkant blir ju allt en grå sörja, säger Ulrika Belin.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons