Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tala om mjukisar (del 1

Annons

"Var inte sådana mjukisar" har en flicka sagt på ungdomstinget om poliserna. Heder åt den flickan hon har substans under håret! Om ungdomarna själva reagerar på det sättet mot den jamsiga extremhumanismen finns det hopp om en återgång till något som kan kallas rättssamhälle.

Men tänk om politikerna också kunde räta på ryggen och kräva återgång till välfärdssamhället? De försöker i stället tillmötesgå alla önskemål för att bli populära och struntar i nationalekonomin och då måste det bli så här när pengarna har tagit slut.

Demonstrationen den 26 maj visar en djup och vredgad inställning till den förda politiken och det enda man kan tillägga är att det kommer minst 15 år för sent. Galenskaperna som drabbar alla började för mer ån 20 år sedan utan att man förstod det.

Referatet i tidningen är synnerligen summariskt trots frågans oerhörda vikt och musikkårens uppoffrande medverkan är inte ens nämnd. Kåren ställer upp i kyla, regn och blåst och förvandlar demonstrationer från en hop människor som dräller omkring på gatorna till en ordnad manifestation med stil och mening, men dagens ungdom har inte känsla för stil och ordning.

Arne Jansson

Fotnot: Del 2 av denna insändare publiceras i morgondagens tidning.

Mer läsning

Annons