Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taktlöshet av politiker

Annons

"Idrottsföreningar har grundmurat dåligt rykte som betalare." Eftersom att artikeln, där dessa ord ingår, är förstasidesstoff i vår största dagstidning och ärendet som berörs, debatterats flitigt det senaste halvåret, vore det konstigt om inte alla innevånare läste den.

Att då göra ovanstående uttalande vittnar om en nästan fullständig taktlöshet av en politiker. För det första handlar detta inte om idrottsföreningars betalningsförmåga utan om dålig planering och dåligt omdöme av kommunen som i detta läge tydligen inte förstått att bestrida fakturering som, enligt dem, skulle skett till Mora IK:s fastighetsbolag, utan accepterat fakturorna som beställare.

Jag skulle heller aldrig, som företagare, fakturera om en beställning från en kommun till ett nytt bolag, där man inte ens har ett bokslut att falla tillbaka på, så det är nog bara att betala för kommunen.

Med ovanstående ord i nämnda artikel ger sig Bernt Persson in i debatten om ishallsbygget i Mora utan att tänka på att det just i Mora finns ett stort antal föreningar som kämpar en ojämn kamp om de pengar som samhället tillhandahåller vilket, för exempel oss och andra Moraföreningar, är smulor som ramlat ner efter det att den stora måltiden avätits.

Den klubb jag sedan tio år företräder som ordförande är, enligt tillgängliga uppgifter, till antalet medlemmar den största i Mora, vilket om rättvisa skulle uppnås, borde gett oss ett bidrag liknande det som tilldelats den klubb som nu debatteras. Jag har under alla år inte ens fantiserat om sådant stöd utan fått se till att klubbens ekonomi gått ihop med de inkomster som vi genom vår verksamhet kunnat generera. Det rör sig om en ganska stor omsättning i miljonklassen. Att i det läget få läsa att: "Idrottsföreningar har ett grundmurat dåligt rykte som betalare" får mig ,som jobbar gratis året runt, att se rött.

Kan någon i din församling, där du uppehåller dig, hitta ens en betalningsanmärkning på vår klubb under de tio år jag lett klubben, skall jag be dig om ursäkt för denna artikel Om inte är det din skyldighet att göra det till mig.

Det måste bli en konsekvens av ogenomtänkta uttalanden av politiker som ger sig på en stor skara av sina väljare, nämligen medlemmarna i de föreningar som du anser sköta sina affärer "grundmurat dåligt".

KNUT NYLUND

Mer läsning

Annons