Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taklagsfest i blivande samlingssal

Annons

I går var det uppdukat till taklagsfest i den blivande samlingssalen i Ornäs nya skola. Ett 50-tal bjöds på landgång och lättöl eller mineralvatten. Invigningstalare på den improviserade festen var kommunalrådet Nils Persson, själv gammal byggarbetare.

- Jag har varit förbi här några gånger och det är flera av mina gamla arbetskompisar som arbetar. Jag känner mig helt lugn och tackar för att bygget kommit så här långt, säger Nils Persson.

Första spadtaget till den nya skolan tog Nils Perssons föregångare, Peter Hultqvist, som även fanns med på ett hörn nu. Den nya samlingssalen ska ha plats för ungefär 135 skolelever. Den första delen av skolan är klar för inflyttning lagom till höstterminens start.

Under tiden som arbetet pågått har mellan 35 och 45 arbetare funnits på plats.

Nu har de sett ett första mål bli klart.

Samlingssalen är ljus och fin och innehåller mycket naturmaterial.

Etapp två av skolbygget är planerat att vara klart vid kommande årsskifte och totalt har den nya skolan i Ornäs kostat cirka 86 miljoner. I och med att skolan blir klar kommer det att finnas ett större tryck av att få bo i Ornäs med omnejd.

- Både Ornäs och Torsång är expansiva delar av kommunen och därför känns det här rätt med en ny skola. Vi tittar vidare på flera tomter för intresserade i de här områdena, säger Nils Persson.

JAN KORSGREN

Mer läsning

Annons