Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taklagsfest hölls för "ljuvligt förråd"

Annons

PRO-gården i Djurås har handikappanpassats och fått ett nytt förråd.

Genom stora ideella arbetsinsatser fick PRO-föreningen ett kommunalt bidrag att räcka till betydligt mer än beräknat.

Under de senaste åren har PRO-gården blivit en populär träffpunkt för äldre.

I lokalen genomförs kurser, träffar, körövningar och andra samlingar. De öppna husen på onsdagar samlar varje vecka mellan 15 och 20 besökare, som samtalar, handarbetar och umgås i största allmänhet. Ansvarig för öppet hus-verksamheten är Erland Jonsson.

Men eftersom gården inte var handikappanpassad skrev föreningen för drygt ett år sedan till kommunen och ansökte om ett bidrag. I höstas godkändes ombyggnadsplanerna och en kostnadsberäkning, vilket ledde till att föreningen fick ett kommunalt bidrag på 76 000 kronor.

Efter årsskiftet inledde några av föreningens hantverkskunniga medlemmar arbetena med en entréramp, en ny entré och en rymligare toalett. Pengarna räckte också till en hörslinga.

Genom att allt arbete gjordes ideellt fick föreningen ändå slantar över. De satsades på ett nytt förråd.

- Det gamla uthuset var inte särskilt vackert och passade inte in i det nya "Ljuvliga Djurås", berättar en av medlemmarna.

I en stor loge tillverkade ett gäng byggare förrådet. Det gjordes i form av en byggsats, som sedan monterades intill PRO-gården.

Nu har nio byggjobbare och tre förtäringsansvariga hållit taklagsfest och firat bygget av förrådet, som ska användas för bland annat ved.

- Vi har haft väldigt trevligt under hela byggtiden. Det har varit mer ett nöje än ett jobb, berättar en av de engagerade pensionärerna.

Mer läsning

Annons