Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tågkaos i Dalarna

Annons

Fredag den 20 augusti var det tågkaos i Dalarna - och kanske på flera håll. Åska och blixtnedslag hade slagit ut systemen.

Klockan 16.55 tar jag tåget från Stockholm till Rättvik. I Avesta-Krylbo började det krångla med långa väntetider. Den information vi fick var att det var trafiksvårigheter - men vad visste vi inte mycket om.

I Vikmanshyttan skulle vi invänta ett tåg, sades det. Det kom aldrig. Så smånigom tuffade vi sakta in till Borlänge station.

Vi som skulle norrut skulle ta ett TiB-tåg till Mora. Vårt som skulle ha gått klockan 18.35 hade inte haft tid att vänta på oss.

Vi skulle få ta nästa tåg som skulle gå mot Mora klockan 19.33. Då kommer det ett tåg in och på perrongen står det Mora 19.33. Alla rusar på!

Men då ropas det ut att det tåget skulle gå till stallet! Vi trodde det var ett nytt stationsnamn och flera av oss förstod inte att det betydde Lokstallet.

Alla rusade av. Klockan 19.33 passerades med råge och först någon gång klockan 19.55 kom vårt 19.33-tåg in för vidare befordran till Mora. Jag kom till Rättvik cirka klockan 20.35 eller så. Hemma cirka 20.45.

Det hade tagit mig nära fem timmar att komma hem från ett möte i Stockholm. Mina kollegor från Luleå och Malmö och Göteborg hade flugit hem för länge sedan och kunde se de spännande OS-tävlingarna. Men vi i dalom ska utsättas för detta gång på gång. När upphör förseningarna?

Lars Wennås (fp)

oppositionsråd i Landstinget Dalarna

ledamot av direktionen i Region Dalarna

Mer läsning

Annons