Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tage vill ta bort träden

Annons

- Den här tiden på året är värst, säger Tage Eriksson, som nu gått runt bland hyresgästerna med namnlistor för att få bukt med problemet.

Tage har själv känning av träden men värre är det ändå för hans fru Laila.

Det är främst poppel, hägg och syrén som ger besvär för de med allergier och Tage har samlat ett trettiotal namnunderskrifter bland de boende med krav om att många av träden måste bort.

- Jag har skickat listorna till Vansbrohem men därifrån har jag inte hört ett ord, säger Tage.

Jörgen Israelsson vid Vansbrohem säger att han fått listorna och att frågan har diskuterats inom styrelsen.

- Jag har just fått det justerade protokollet från styrelsen och har inte hunnit skicka något svar till Tage ännu, säger Jörgen.

Vansbrohem har lagt ner stora pengar på att göra bostadsområdena i Grönalid och Storbyn grönare och många anser nog att områdena blivit betydligt trevligare sedan träden växt upp.

- Vi har 72 lägenheter i Storbyn och hittills är det bara en person som hört av sig om problem med träden. Jag tror inte att det är ett trettiotal olika hyresgäster som skrivit under namnlistan utan att många kommer från samma hushåll, säger Jörgen Israelsson.

Enligt Jörgen kommer Vansbrohem nu att ta kontakt med trädgårdsexperter och den arkitekt som planerat området föra att höra deras synpunkter på problemet.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons