Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tågar ut till sommaren

Annons

Familjen Roth från Södertälje dukade upp med picknick i det gröna för att fira dottern Charlottes examen vid den riksbekanta turisthotellskolan i Malung.

I god hotellstil hade de dukat upp en riktig delikatessmiddag i gröngräset mitt i Grönlandsparken med sallader, grillad kyckling, frukt, ost, vin och skumpa.

-Det har varit tre mycket roliga år här vid skolan i Malung och Sälen, en tid som jag kommer att sakna, berättade Charlotte, som nu åker hem i några få dagar innan hon reser vidare till Grekland för att praktisera och jobba i fyra månader.

Hon hade cirka 110 andra gymnasieelever med sig i det traditionella tåget som startade vid gymnasieskolan och gick längs gatorna in till centrum och Grönlandsparken där 100-tals anhöriga och vänner hade mött upp för att hylla årets studenter.

Malungs blåsare såg till att marschen gick i takt och avslutade även programmet från scenen i parken med att spela den oundvikliga Studentsången. Programmet i parken leddes av lärarna Anna Martinsson och Peter Isaksson.

Studenterna fick klassvis paradera över scenen med korta presentationer och bland annat fick man höra naturvetarna hylla Johan B Lisra som skolans bästa lärare och en som gör skolan rolig.

Johan svarade med att uppmana de nybakade studenterna att fortsätta leva linjärt, det vill säga lära sig och pröva nya saker och inte göra som många tenderar att göra med åren, leva cirkulärt, det vill säga göra samma saker om och om igen.

Sedan var det dags för anhöriga att få dela ut blommor och kramar till studenterna. Glädjen var stor även om en och annan tår också trillade då det var dags för skolkamrater att skiljas och gå mot nya utmaningar i livet.

Och mitt i firandet i parken hittade vi en liten hund, shitzun Manne, fyra år, dagen till ära uppsnofsad i studentmössa.

-Han är expert på köttbullätarprogrammet, förklarade matte Lisa Liljequist, Malungsfors.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons