Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tack för stödet för familjen Riazat"

Annons

Olle Hancock tycker att brevens innehåll stärker honom i sin tes att tillämpningen av den svenska flyktingpolitiken inte längre stämmer med svenskens allmänna rättsuppfattning.

Jag delar Hancocks uppfattning. Det är orimligt att människor som kommer hit och söker asyl ska tvingas vänta så länge på handläggning och besked.

Människor som lämnat allt vad de ägt och haft och flytt till Sverige på grund av hot och fruktan för sina liv, måste omfattas av en generös bedömning så att de kan börja en ny tillvaro. Inte minst för barnens skull.

I familjen Riazats fall blir saken så tydlig. Zohreh och hennes barn Helya och Daniel har vistats i Sverige i snart fyra år. Zohreh har försörjt familjen som förskollärare och Helya och lillebror Daniel har funnit sig mer än väl tillrätta i den svenska skolan.

Ingen i deras vardag kan begripa varför de ska riskera att utvisas till en osäker framtid. I varje fall för Helya och Zoreh som öppet demonstrerat mot den iranska regimen.

Bakom de brev som vi överlämnade till advokat Olle Hancock fanns 384 namngivna personer.

Nu går några brev till Utlänningsnämnden, de övriga beslutade vi att överlämna till migrationsminister Barbro Holmberg. Den som tar sig tid att läsa breven från tidningens läsare kommer att påverkas av innehållet. Det kan jag försäkra.

Tack alla fantastiska människor i vår läsekrets som ställer upp för familjen Riazat! Ert engagemang ger, trots allt, hopp om en bättre flyktingspolitik i framtiden!

Men Zohreh lever just nu i ett tillstånd av rädsla. Polisen kan komma vilken dag som helst för att gripa familjen och verkställa utvisningsbeslutet.

Är en sådan handling värdigt Sverige?

Mer läsning

Annons