Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack för omtanken, men

Annons

Svar till Lennart Jadevall med flera den 28 april.

Några borgerliga politiker i gatu- och parkstyrelsen visar i sin insändare rörande omsorg om oss Östanforsbor.

Men ni behöver inte oroa er för att vi skulle bli isolerade om Södra Mariegatan stängs av. Många av oss tar redan i dag vägen till affärerna på Norra Järnvägsgatan via Hanröleden, när vi behöver använda bil.

Omsorgen om skolbarnen är lika rörande, när ni vill låta Mäster Jons gränd vara som nu, vilket är bra. Omtanken sträcker sig inte så långt ändå, eftersom ni genom att öppna Åsgatan för genomfartstrafik Hanröleden- Britsarvet-centrum gör Östanforsbarnens skolväg betydligt osäkrare, vare sig de går på Östra, Söderbaumska eller Britsarvsskolan och dessutom låter trafiken fortsätta gå på Södra Mariegatan som i dag.

Skolvägen för barnen från Knoppen blir också betydligt farligare än nu, om Villavägen öppnas helt för biltrafik. Få barn från Östanfors och Knoppen behöver skjuts med bil till skolan, de flesta går eller cyklar.

Vi i Östanfors hör till Tiskens vårdcentral, så det är inte heller något bekymmer. Mikael Rosén (m), tycker att kommunen bör spara 100 miljoner kronor, men ni är tydligen villiga att lägga minst 12 miljoner kronor på att öppna upp gator för full biltrafik. Det är kostnaden enligt stadsbyggnadskontorets utredning om biltrafiken Britsarvet-centrum, om gatorna ska bli miljö- och trafiksäkra.

Ni kanske borde läsa på er miljö- och trafiksäkerhetspolicy. Den finns på er egen hemsida.

Östanforsbor

Mer läsning

Annons