Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tabubelagda frågor - tabubelagda svar?

Annons

Svar till Per Erik Granström (s), 19/3:

I vanliga fall brukar jag ej lägga mig i andras tyckande och tänkande som förekommer på insändarsidan i NLT. Men efter att ha läst svaret från vår folkvalde riksdagsman Per Erik Granström till signaturen Förvånad pensionär kan jag ej låta bli att lägga mig i debatten.

Per Erik. Granström försöker att slingra sej förbi frågorna genom att svara att det är ingen skillnad mellan svenska och utländska medborgare. Frågeställaren behöver ej vara rasist för att han vill veta hur mycket en invandrare får i månaden av svenska staten.

Miljoner svenskar ställer samma fråga. Enligt uppgifter från Emigrationsverket kostar oss flyktingarna i dag över 37 miljarder, då är ändå inte alla övriga kringkostnader inräknade.

Detta är uppgifter som Per Erik Granström säkert känner till. Men som frågeställaren påpekar har det blivit tabu att diskutera dessa frågor. Alla som känner mig vet att jag inte är någon rasist. Jag umgås med invandrare varje dag, men jag ställer ändå frågan:

Hur länge ska det lilla Sverige, med över en miljon arbetslösa och sjukskrivna människor, orka ta hand om alla dessa flyktingar? Just nu sker det genom att låna pengar, skära ned på sjukvård, äldrevård, polis, med mera. Hur länge tror Du att det går ? Kan Du svara mig på det

PER ERIK? GÖSTA LUNDEN

Mer läsning

Annons