Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- Ta ut steglängden

Annons

Socialdemokraternas budget ligger sex miljoner kronor högre än regnbågsalliansens och innebär en skattehöjning på 25 öre.

- Det gäller att ta ut steglängden. Vi har visserligen en svag budget men den ligger ändå sex miljoner kronor högre jämfört med er, sade Jan Stagenmark.

När Stagenmark jämförde den egna budgeten med majoritetens betonade han att hans parti vill lägga 700 000 kronor extra till kultur och fritid plus 1,1 miljon till den sociala sektorn.

Gun Drugge (c) höll med om att hennes budget inte är en stark budget men tyckte att det var ganska lönlöst att debattera enskilda poster i de olika budgetarna.

- Ni ligger lite högre än oss på vissa områden och vi högre än er på andra områden. Vi lägger exempelvis ut en miljon mer på vård och omsorg än vad ni föreslår, sade Gun Drugge.

Både Drugge och Stagenmark var dock överens om att det krävs ett långsiktigt arbete för att få ordning på den kommunala ekonomin. Stagenmark aktualiserade ett gammalt förslag om ett "kommunakutarbete" över partigränserna vilket mottogs positivt av regnbågsalliansen.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons