Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta tag i väsentligheter

Annons

Vi är glada över att vårt kommunalråd sluter upp med oss och vill värna om vårt lasarett. Vi gläder oss också åt att skolorna i Saxdalen och Håksberg får vara kvar. De senaste åren har vi i Västerbergslagen fått ta emot flera tunga törnar. Den näst senaste var den stora neddragningen i Morgårdshammars verkstäder. Och nu har vi också fått reda på att ABB i Ludvika också ska minska på personal.
När dessutom Jörgen Dormann gick ut i ett brev till de anställda och signalerade för flytt av avdelningar till låglöneländer måste vi på något vis markera, att vi finns till. Vi får heller inte glömma att öststaterna just nu i Stockholm stjäl jobben av vara byggnadsarbetare från Västerbergslagen.
Nu är det inte tid för partikäbbel och debatter om oväsentligheter. Rovdjursdebatten och debatten om vår konungs uttalanden i Brunei är stormar i ett vattenglas.
Nu står hela vår bygd på spel. Vi är beredda att gräva ner stridsyxan i partikäbblet och i stället sluta upp för Västerbergslagen.
Vi borde alla tillsammans gå ut och demonstrera för vår bygd och för våra barns framtid. Man kan kanske inte förbättra världen genom manifestationer, men man kan ge varandra ett moraliskt stöd. Man ska nog inte heller underskatta värdet av demonstrationer.
Vi är inte ensamma med våra problem. Den 3 april går den europeiska fackföreningsrörelsen ut i demonstrationer i Europas huvudstäder för att stoppa nedskärningar i den sociala, medmänskliga sektorn.
Ensam är inte stark. Vi behöver varandra!

LILLY GRANBERG, BIRGER HANSSON

Mer läsning

Annons