Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta mer hänsyn till de fast boende i Lima

Annons

Efter att ha fått ta del av landstingets sparplan vill undertecknad ge en framtidsanalys för de närmaste åren. För att få balans i ekonomin kommer ytterligare besparingar att ske. Nedläggningar av enheter, minskade vårdplatser får vi ständigt leva med. Snart kommer vi till vägs ände.

Minskade resurser framtvingar en centralisering. Kommande satsningar måste planeras till områden som ligger geografiskt rätt. Lima ligger i mitten av MaIungs kommun dit ambulans borde centraliseras. Att lägga ner en enhet, som skapats av framsynta politiker, där det finns tandvård, tvåläkarstation, sjukgymnast, distriktsmottagning, arbetsterapeut med mera är ett ekonomisk vansinne.

Dessutom finns det ett boende i samma huskropp för ett sextiotal patienter. Transtrand, där Sälen ingått, samt Lima har under 104 års tid nyttjat denna inrättning för de svårast sjuka och döende. Att överge de sjuka och lokalisera allt till Sälen vilar på en bräcklig grund.

Klimatet blir allt varmare vilket har medfört att det på femton års tid inte har varit en normal snövinter. Det borde vara en tankeställare. Fyra månaders skidåkning kan inte få styra sjukvården i övre kommundelen.

De fast boende skattebetalarna behöver läkarvård/tandvård flera gånger per år. Många får åka färdtjänst eller taxi och kostnaderna får kommunen samt de hjälpbehövande familjerna ta. Hoppas att detta vansinniga, verklighetsfrämmande nedläggningsbeslut stoppas. Om inte, får Limaborna arbeta för ett privat alternativ. Både inom sjukvård och tandvård.

Limabo

som bävar för ålderdomen

Mer läsning

Annons