Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta lärdom, Maud!

Annons

Maud Olofsson vill i ett försök att skapa fler arbetstillfällen för ungdomar minska möjligheterna till fast anställning. Ungdomar som redan i dag har svårt att få fast arbete skulle med centerns förslag få det än svårare, vilket i sin tur innebär sämre förutsättningar att få lån till boende och den känsla av trygghet som många vill känna för att bilda familj.

I Frankrike har en lag som går i linje med centerns förslag, inneburit massiva protester från studenter och fackförbund vilket har lett till att lagen skrotats. Centerns förslag är bara en del av den rad av förändringar som allianspartierna vill genomföra för att avveckla den svenska modellen som tagit ett århundrade att bygga upp.

Moderaterna vill slopa avdragsrätten för fackavgiften och a-kassan. Samtidigt ska avgiften till a-kassan höjas med 300 kronor per månad.

Vi välkomnar debatten kring ungdomsarbetslösheten men anser att allianspartiernas förslag skapar en än mer otrygg arbetsmarknad för ungdomar. Vi vill inte på något sätt k-märka den svenska modellen. Vi vill att den ska utvecklas inte avvecklas. Låt oss hoppas att vi får ett fortsatt alliansfritt Sverige.

JONAS JANOLS PIHLANEN (S) PERNILLA DRAJEM (S) JONAS HÄGGMAN (S)

Mer läsning

Annons