Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta inte vår skolbuss!

Annons

- På eftermiddagarna kommer en enda skolbuss att gå västerut. De som inte får plats i den, måste gå ut till riksvägen och ta en linjebuss. Det är dåligt att små F1-or ska behöva stå där tillsammmans med nior. Vägen är smal, bilarna kör fort och det kan vara bråkigt bland dem som väntar på buss. Värst är det på vintern när det är halt, säger åttondeklassaren Sofia Olsson, en av eleverna som vill ha skolbussarna kvar.

Hon är rädd att de yngsta ska bli utknuffade på vägen och anser att kommunen måste se till att åtminstone de små ska få kliva på en skolbuss inne på skolgården.

Hjälper det inte att tala om för de större att de måste vara försiktiga?

- Kommunen har tänkt sig att en lärare ska följa med som vakt till busshållplatsen, men en lärare kan inte hantera 75 elever som väntar. De kan ju ibland inte hantera oss ens på skolgården när vi väntar på buss, svarar Sofia, som också är rädd att "dötiden" ska öka:

- Slutar man halvtvå så måste man vänta till halvfyra på en linjebuss. Då blir det för de flesta att bara sitta i korridorerna och inte göra något vettigt.

Marcus Svärd är rädd att de som bor i Dala-Floda och Björbo ska få vänta ännu längre på att få åka hem efter skolan:

- De som bor i Mockfjärd kan åka hem direkt, vi får alltid vänta, säger han.

Matilda Brask konstaterar att det ofta är svårt att få sittplats i skolbussen.

- Nu blir det väl ännu värre, tror hon.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons