Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta inte åt er äran för Säterdalsprojektet

Annons

En erfaren lärare sa till sin yngre kollega "om du ser en elev som på alla sätt talar om för dig att du pratar strunt och opponerar sig mot allt du gör, var rädd om den eleven. Det är antagligen den ende som lyssnar på dig".

Politikerna i Säter är inte rädda om de medborgare som intresserar sig för kommunens väl. Dalsällskapet är en samling entusiaster som verkligen bryr sig om kommunens framtid. De har lagt ner sin själ, sin kreativitet och enormt mycket tid på att utarbeta en niofaldig väg för att göra Säterdalen till den erkända del av "Världsarvet" den borde vara.

Politikerna som styr Säter tillhör en skara människor som jag kan känna respekt för. Därför är det för mig fullkomligt obegripligt hur man kan desavouera just de med-borgarna som gör sitt bästa för kommunen. Säters kommun får inte styras av så små varelser som behöver ta åt sig äran av något som andra har utarbetat. Kommunens tjänstemän får inte ta över arbetet med dalen utan att låta de som är initiativtagarna för hela Säterdalsprojektet, Dalsällskapet, vara med i förverkligandet av planerna.

Heinz Richard

Mer läsning

Annons