Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta i trä i Leksand

Annons

Jag anser också att stora delar av näringslivet i Leksand kommer att ha nytta av ett sådant bygge.

r Man kan ha stämmor, konserter, mässor etcetera.

r Hotellen i Tällberg, skulle kunna ta emot större grupper som efterfrågar stora konferenser.

r Restaurangnäringen.

r Transporter till och från evenemangen.

r Handeln i sin helhet.

Om man väljer att bygga en arena i Leksand, ser jag stora möjligheter till ökad tillväxt för hela länet, i lång tid framöver.

Väljer man dessutom att bygga arenan i trä kommer länet inom några år att ligga i täten för en ökad användning av trä i byggnader.

Vi i Dalarnas län (skogslän) bör satsa på det hållbara byggandet och ta tillvara vårt gröna guld och hjälpas åt att utveckla hela byggnäringen.

Parallellt med detta så bör olika instanser som till exempel BUD = Byggutveckling i Dalarna, IUC Dalarna och högskolan fortsätta att utveckla, utbilda och forska i möjligheterna att på lång sikt göra Sverige till ett av de mest nytänkande, miljötänkande och etablerade länderna i Europa när det gäller byggnationer i "Det hållbara byggandet".

Får man dessutom ett fortsatt bra stöd av länsstyrelsen och landshövding Ingrid Dahlberg och Region Dalarna samt naturligtvis branschen självt, är jag säker på att man ror det hela i hamn.

Se på Edsbyn och deras "bandykyrka". Vilken uppmärksamhet man fick i media. Observera att detta var redan innan laget tog SM-guld i bandy.

Betänk också att vi i Sverige äntligen har fått ett nationellt träbyggnadsprogram som regering och riksdag beslutat om i stor enighet över alla partigränser så kommer det att bli fokus i media på Leksand och Dalarna.

Jag är glad för att kommunstyrelsen insåg betydelsen för Leksands kommun när beslutet togs att stötta byggandet av en arena i Leksand.

En annan anledning att bygga arenan är att man som supporter och sponsor vill se att det satsas rejält på framtiden. Man bör satsa lite mer långsiktigt även på det sportsliga, med hjälp av egna juniorer i större utsträckning.

Men tänk att få se sitt företagsnamn i en helt nybyggd arena, och som dessutom är byggd i ett material som lämpar sig ypperligt för detta ändamål och som passar perfekt in i sin omgivning.

KRISTER ELLSTRÖM

Krister Ellström är näringspolitiskt ansvarig i Skogs- och Träfacket avdelning 5 Dalarna.

Mer läsning

Annons