Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta hälsofrukosten på allvar

Annons

Visst är det bra att eleverna på Kungsgårdsskolan i Säter, i samband med hälsofrukosten, blir varse "sockerfällan" och får möjlighet att lära sig en del om de fördelar en rätt komponerad frukost ger.

Men när man lägger fram gröna, omogna och dessutom iskalla kravbananer, så måste man ställa sig frågan hur det är ställt med kompetensen i det så kallade butiksråd som Konsumbutiken håller sig med.

Och varför reagerar inte kommunens Johan Dahlin? Han lär ju vara ansvarig för det kommunala hälsoprojektet, vad nu detta kan gå ut på?

Var fanns de svenska äpplena? Varför är Konsums kravbananer alltid gröna men inte Icas?

Om man verkligen menar allvar med att ändra på elevernas matvanor till det bättre och att det ska ha någon långsiktig effekt, så måste åtgärderna vara mer genomarbetade än så här. Svenska närproducerade råvaror bör väl också ingå.

Detta får inte bara bli en dagslända, där en eller några butiker sponsrar maten och gör ett jippo av det.

Mogna föräldrar

Mer läsning

Annons