Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta chansen när EU-stafetten når Dalarna

Annons

När EU:s stats- och regeringschefer inte lyckades med att komma överens om en ny konstitution för EU i december förra året gick också luften ur debatten om EU:s framtid. Men den dog inte. Vi i EU 2004-kommittén har kunnat se en fortsatt stark debattlust och ett stort intresse för framtidsfrågorna här i Sverige.

Sedan november 2001 har den parlamentariskt sammansatta EU 2004-kommittén arbetat aktivt med att bidra till debatt och information om EU:s framtidsfrågor.

Genom den så kallade EU-stafetten som gått från län till län har kommittén bidragit till minst 275 aktiviteter om EU:s framtid runt om i landet.

Vi har delat ut ekonomiskt stöd till drygt 160 organisationer för att stimulera debatt och information om EU:s framtid. Stödet har gått till allt från seminarier och studiecirklar till teaterförställningar och rollspel. Totalt har nära 15 miljoner kronor betalats ut.

Debatten om EU:s framtid är inte slut. Under irländsk ledning tas nya tag för att få till stånd ett nytt konstitutionellt fördrag för EU. I Sverige är det riksdagen som har sista ordet genom att säga ja eller nej till en ny "grundlag" för EU. Därför måste partierna i god tid redovisa sina ståndpunkter. Vi i EU 2004-kommittén har därför engagerat samtliga riksdagspartier i inte mindre än 21 länsvisa debatter under åtta dagar nu i mars. Nu finns ytterligare en chans att vara med och diskutera EU:s framtid. Ta den chansen!

Sören Lekberg (s)

ordförande

EU2004-kommittén

Mer läsning

Annons