Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

T & M försatt i konkurs

Annons

Fram till i tisdags var Nils Johansson, Falun, städföretagets revisor. Han avgick omedelbart på grund av att Thomas Geijer inte förrän i förra veckan berättade för honom att städföretaget sålts under hösten.

- Geijer sa till mig att det var Connie Andersson som köpt bolaget. Det skulle ha skett någon gång under hösten, berättar Johansson.

Connie Andersson har flera konkurser bakom sig. I maj 1995 försattes han i personlig konkurs på begäran av kronofogdemyndigheten.

Han har varit engagerad i fyra aktiebolag som gått i konkurs. Senast under 2001 avslutades konkurser i bolagen Hooligans Försäljning AB och Royal Peak Svenska AB.

1997 dömdes han av Falu tingsrätt till villkorlig dom för bokföringsbrott. Den 29 april i år väntar en ny rättegång.

Kammaråklagaren Gun-Britt Ström i Falun har åtalat honom som misstänkt för två fall av bokföringsbrott samt skattebrott och försvårande av skattekontroll.

Den person som Thomas Geijer påstår har köpt T & M International AB har stora skulder.

För närvarande arbetar kronofogden med att försöka driva in skulder uppgående till 937 473 kronor. Dessa skulder har Connie Andersson dragit på sig under åren 2000-2002.

Kronofogden har svårt att få in pengarna. Den 12 april 2001 konstaterades det att Andersson "saknar utmätningsbara tillgångar".

I konkursansökan till tingsrätten i går beskriver sig Connie Andersson som städföretagets ställföreträdare. Normalt innebär det att personen är firmatecknare i bolaget och, i fåmansbolag, nästan alltid hel- eller delägare.

Under eftermiddagen i går beslutade Falu tingsrätt att godkänna ansökan och städföretaget försattes i konkurs.

Till konkursförvaltare utsåg tingsrätten Faluadvokaten Per Råström. Han hade i går eftermiddag inte hunnit sätta sig in i bolaget och dess affärer.

- Jag kommer att göra det nu i kväll eller i morgon. Jag ska göra allt som står i min makt för att försöka hitta en ny ägare av företaget, framhåller Per Råström.

Hans förhoppning är att han kan driva företaget vidare under de närmaste veckorna. För de anställda gäller att de den närmaste tiden får lön som vanligt genom den statliga lönegarantin. Hur länge lönegarantin gäller är bland annat beroende av anställningstid och ålder.

Connie Andersson, då?

Städföretagets ställföreträdare väljer att hålla en mycket låg profil.

- Jag har inget mer att tillägga till dig, säger han i ett mycket kort samtal med tidningen på torsdagseftermiddagen.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons