Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Systrarna Kallur till företagsmässan

Annons

Det blir celebert besök vid årets företagsmässa i Älvdalen. De nyblivna guld- och silvermedaljörerna vid inomhus-EM i friidrott, Sanna och Jenny Kallur, kommer att vara med under invigningen.

Arrangörerna hoppas på en fullsatt ishall under de två mässdagarna och planeringen är i full gång inför den sjätte mässan i ordningen.

Älvdalens företagsmässa har blivit en tradition.

I två dagar, 22 -23 april, fylls ishallen med montrar. Som lokal manifestation är mässan viktig för både nya och gamla företag. De nya får chansen att visa upp sig och de gamla att visa sin samhörighet.

Hittills har ett 25-tal företag anmälts sig, men Lars-Åke Brus vid näringslivskontoret, en av arrangörerna, hoppas på att slå rekord i år. 2003 ställde 80 företag ut.

- I år är målsättningen att öka med 25 procent. Sist kolliderade det med påsklov och många företagare kunde inte vara med, säger han.

Förutom näringslivskontoret är Karita Graf och Företagarna med Nina Fjätvall i spetsen med och arrangerar årets mässa. Förhoppningen är att ishallen blir ett köpcentrum under två dagar och företagen flyttar sin butik dit.

I år satsas det på skolungdomarna i kommunen, de får chans att se systrarna Kallur som kommer och föreläser i ishallen på fredagen. Även under invigningen av mässan kommer systrarna Kallur medverka, de blir det stora dragplåstret som skall locka besökare. Och mer underhållning blir det, pris till årets företagare och årets nyföretagare kommer att delas ut, det blir musik och modevisning från scenen.

- Vi har även bjudit in våra "blomstervänner" från vänorten Schönberg i Tyskland, säger Lars-Åke Brus. De brukar se till att ishallen dekoreras med hav av blommor.

En nyhet för i år är att alla restauranger och caféer är inbjudna, arrangörerna hoppas på ett mattorg där besökarna får tillgång till ett stort utbud.

HANNAH RISANDER

Mer läsning

Annons