Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Systrarna Högberg siktar högt

Annons

I höst börjar Ida på balettakademin i Göteborg, medan syrran Agnes har fått huvudrollen i en musikal, som ska turnera runt om i landet.

- Det ska bli jättespännande,

säger både Ida och Agnes, som just nu har sommarlov från skolan.

Ida som gått ut musiklinjen i Sandviken, med teater, dans och sång på programmet är överlyckligt att hon kom in på balettakedemin.

Och lillasyrran Agnes, som tävlingsdansar i disco, är minst lika glad att hon blev uttagen till musik-alen Schlagerkabinetten - en musikal som handlar om schlagers.

- Det var första gången jag var med på en audition. Uttagningen skedde i Knivsta utanför Uppsala. Jag fick spela en monolog och sjunga två sånger, berättar Agnes.

- För knappt två veckor sedan, på min födelsedag dessutom, ringde de hem och berättade att jag hade fått en huvudroll i musikalen, det var helt fantastiskt, säger Agnes.

I juli ska Agnes på träningsläger tillsammans med övriga i musikalen. Och sedan bär det i väg på turné landet runt. För Ida väntar också en spännande höst.

I början av maj var Ida nere i Göteborg på audition för att ta en plats i balettakademin, som handlar om en treårig musikutbildning.

En tuff uttagning med över 200 sökande till 20 platser.

- Audition höll på i fyra dagar. 130 elever gallrades bort första dagen, sedan fortsatte gallringen tills det bara var 20 elever kvar.

- Gissa om jag blev lycklig, när jag förstod att jag kommit in. Man levde mellan hopp och förtvivlan, jag sov knappt en blund och jag var alldeles för trött för att fira.

- Jag lärde mig mycket om mig själv under dagarna i Göteborg, säger Ida som nu har tre tuffa år med dans, sång och teater framför sig och som drömmer om ett liv inom nöjesbranchen.

Och har man Regina Lund som idol, då förstår ni att Ida siktar högt.

- Jag har nått ett delmål, vi får se vad framtiden ger. Hur det än går så har jag skaffat mig en bred utbildning inom dans och musik, som är det roligaste jag vet, säger Ida.

Ida vet att det är en tuff bransch hon ger sig i kast med. Men hon är inte rädd att ta chansen.

- Även om jag inte skulle bli någonting inom nöjesbranschen, så kommer jag att ha stor nytta av min utbildning i mitt framtida yrkesval, vad det nu än blir, säger Ida Högberg.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons