Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Systemets leveranser går via torget

Annons

Vid den gamla entrén från Wasatorget till Gallerian ska de byggas en lastkaj för varor till Systembolagets nya lokaler.

Fastighetsägaren, KF fastigheter, har fått bygglov för lastkajen. Varutransporterna ska gå via Wasatorget.

Nu kommer trafiken över Wasatorget att ske med vissa förbehåll.

- Transporterna över Wasatorget får endast ske mellan klockan fem och sju på morgonen och då endast vid backningsmanöver i körspår på torget, säger kommunens gatuchef, Johnny Nilsson.

Stadsarkitekt Konny Kolping bekräftar att tidsangivelsen kommer att skrivas in som en bilaga till bygglovet.

Wasatorget har inte bara begåvats med ett nytt namn, Bälter Svens Torg. Inom en snar framtid ska utrymmet fräschas upp till en enda stor torgbildning i form av planteringar, sittgrupper och en fontän.

Torgbildningen kommer att inkludera nuvarande parkområden både öster och väster om Moragatan, liksom de passerande gatorna, Köpmannagatan och Moragatan. Biltrafikens framkomlighet kommer att ske på de gåendes villkor, ungefär som för en gårdsgata.

- Den redovisade backningsmanövern är av den anledningen, ur trafiksäkerhetssynpunkt, ett mycket olyckligt inslag i trafikföringen, skriver Johnny Nilsson i sitt yttrande.

Enbent fisk- mås gillar Annies käk

u För femte året i följd har en enbent fiskmås bosatt sig hemma hos Annie Sohlin i Gesunda.

- Fiskmåsen kom exakt samma dag i år som i fjol, den 17 april, berättar Annie, som matar fågeln med köttfärs och fläskpannkakor (!), samma mat som hennes katter tycker så mycket om.

- Det är så trevligt med fiskmåsen som kommer hit år efter år, flera gånger om dagen, och som tycks klara sig med bara ett ben, tycker Annie Sohlin.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons